söndag 20 januari 2013

Förkylt värre, men på bättringsväg

Även jag drabbades av den envisa förkylning som fått nära nog alla nära, kära och omgivande personer mer eller mindre däckade. Nu känns det bättre, men tänk så mycket slem en människa kan producera. Slem som sedan ska ut genom näsan....stackars näsa, säger jag bara!
Bästa kompisarna vid sänggåndet har varit dessa två....
Älskade Mia-Maria har hunnit fylla år. Vi blev bjudna på så god födelsedagsmiddag, som hon fixat till alldeles själv (trots att mannen i hennes liv är "mat-proffs"). På menyn fanns en massa godsaker, en varm och lite stark tomatsoppa (min favorit!), goda pajer, sallad och bröd. Till kaffet serverades en smarrig mandelkaka/tårta. Vi fick dessutom träffa Allan och Gunnel, som också hittat till Blåmesgränd med blommor och presenter. Syster-yster Caisa fanns också på plats, men hennes Micke var tyvärr sjuk och fick inte nöjet att vara med på festligheterna. Han var den som först drabbades av den hemska förkylningen.
Min favorit var tomatsoppan, det spännande lufttorkade till vänster följde med Mattias hem från Italien - mums!!
Helgerna ägnas nu ett par månader framåt till repetitioner inför Ersnäs Revyns uppsättning 2013, Under ytan. Föreställningarna spelas nu återigen i Ersnäs, spelplats skolan, det känns kul. Vi spelar tio föreställningar, premiär den 22 februari. Gå och se den, säger jag, ett spännande äventyr väntar. I samband med föreställningen dukar Ralph Lundstengården upp härlig teaterbuffe. Under föreställningen, i pausen finns det kaffe, fikabröd, öl eller vin att stärka sig med inför andra akten.
Här köper du biljetter www.ticnet.se/event/ersnasrevyn-under-ytan-biljetter/247073

Solljuset tar nu över julbelysningen och igår fick julbocken ta av sig sina lampor och börja förbereda sig på en längre säsongsvila. Vår fina julbock är en uppskattad present från förra året, Gun-Britt och Olof hade med förenade krafter tillverkat den. Nu är han en del av vår jultradition i Villa Solsidan.
Men till nästa år igen kommer han vår gamle vän, ty det har han lovat....
Julblommorna i år har varit livskraftiga, men nu ska väl också de snart ersättas av lite vårligare blomster.
Amaryllisen som Allan och Gunnel hade med sig på julafton blommar än, likaså den söta Julstjärnan som svägerskan Gittan på Östra hade med sig fortsätter att lysa röd och grann i fönstret.


Lilla Loppan har också varit "sjuk". Hon drabbades av analsäcksinflammation och ska under en veckas tid leva med "tratt". Det har gått ganska bra för lill-hjärtat, men lite synd om henne är det allt...
Är hon söt eller...?!
Ja, så här tuffar det på, mot ljusare tider och det känns härligt. Kram Inger




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar